Bekvämligheter som saknades på medeltiden

Det kan vara spännande att tänka sig hur det skulle vara att leva på medeltiden. Men frågan är hur bra vi egentligen skulle klara oss. Vår vardag är fullspäckad av bekvämligheter som inte fanns på den tiden. Skulle exempelvis elen eller vattnet sluta fungera så kan det vanligtvis ordnas ganska snabbt. Men på medeltiden klarade man sig helt utan detta.

Rinnande vatten

Idag är de flesta av oss beroende av rinnande vatten i hemmet, vilket inte fanns på medeltiden. När avloppet krånglar så kan vi anlita Clas fixare rörmokare i Haninge som är experter på VVS-montering. Tack vare Clas Fixare så kan vi få hjälp så fort ett problem dyker upp. Förutom att rensa avlopp så kan de ordna byte av blandare och handfat. Du kan till och med få din diskmaskin installerad av dem.

Elektricitet

Lyse i hemmet är något vi ofta tar för givet. På medeltiden då ingen elektricitet fanns förlitade man sig istället på levande ljus. Du har säkert upplevt känslan som kan uppstå när elektriciteten bryts av någon anledning. Det är svårt att tänka sig hur de egentligen hade det på den tiden då de saknade så mycket som vi inte tror att vi skulle kunna leva utan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *