Upplev medeltiden genom att flytta till Stockholm

Medeltiden är en fascinerande period i Europa som brukar räknas från Romerska rikets fall till renässansen på 1500-talet. Dock räknas medeltiden i Norden från och med efter vikingatiden i början av 1100-talet.

Detta var en mycket händelserik period med:

  • Borgare och bönder.
  • Klasser och kloster.
  • Kyrkor och korståg.
  • Digerdöden och islams framväxt.

Hjältar och legendariska ledare som Karl den store, Jeanne d’Arc och El Cid satte sina spår i Europas historia.

Framförallt var medeltiden en period då den kristna kyrkan var central och hade ett enormt inflytande i filosofi, konst och arkitektur. Även om medeltiden ibland kan ge intrycket av att vara en mörk period med vidskepelse, förtryck och okunskap, så var det faktiskt också en dynamisk period av stark ekonomisk tillväxt. Katedraler och kyrkor byggdes över hela Europa. Nya stater grundades. En gemensam kulturell enhet växte fram i Europa. Fram till 1300-talet innan digerdöden växte befolkningen snabbt och det skulle dröja till 1700-talet innan befolkningen nådde samma nivåer.

Upplev medeltiden i Stockholm

Än idag kan medeltiden beskådas i den fantastiska arkitekturen som finns bevarad i historiska byggnader, inte minst i alla katedraler, kyrkor, kloster och slott som fortfarande förundrar människor. All tid och energi som ägnades åt att designa och konstruera dem har gjort dem till betydelsefulla byggnader i varje stad.

Det bästa sättet att få en glimt av medeltiden och uppleva dess arkitektur är att flytta till en stad med medeltida anor. Vad kan vara bättre än att flytta till Stockholm? Sveriges huvudstad är en av de äldsta städerna och grundades 1252 av Birger Jarl när medeltiden blomstrade som mest. Genom att bo i Stockholm bor du i en historisk stad med massor av museer för att lära dig mer om medeltiden. Det bästa sättet att komma nära alla historiska byggnader och museer är att börja kika på bostadsrätter i Stockholm.

I Stockholm hittar du många vackra bostadsrätter. Det bästa av allt är att bostadsrätter i Stockholm ger dig ett riktigt bra läge med nära till allt du kan tänka dig. Dessutom är fördelen med en bostadsrätt att de inte kräver lika mycket underhåll som en villa. Bostadsrätter i Stockholm är därför särskilt lämpliga för äldre köpare eller personer med ett upptaget schema. Inte nog med det, att hitta en bostadsrätt som uppfyller dina behov och önskemål har aldrig varit lättare. Till din hjälp för att hitta en bostadsrätt snabbt och effektivt har du bostadssajter.

Hitta en bostadsrätt på bostadssajten Boneo

För att ha ett försprång i bostadsjakten har du den smarta bostadssajten Boneo. Boneo har nämligen marknadens största samlade utbud av kommande försäljningar ”på G” och nybyggnadsprojekt. Boneos filterfunktion låter dig sortera bostäder efter sökradie, typ, rum, boarea, pris samt datum för publicering. Det finns även en karta du kan använda för att få en tydlig översikt över var alla bostäder till salu finns. Klicka in på Boneo redan nu för att testa själv! Missa inte chansen att hitta din drömbostad i huvudstaden Stockholm med anor från medeltiden.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *